2 Aralık 2020 Çarşamba

Körili Havuç Çorbası Tarifi

 

Körili Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 200 ml krema
  • Tuz

Körili Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patates, soğan ve havuçların kabuklarını soyup küçük parçalara bölüp tencereye atın.
  2. Üzerine et suyu, karabiber, tuz ve köriyi ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  3. Sebzeler iyice yumuşayınca pürüzsüz olana dek blender dan geçirin.
  4. Son olarak kremayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
  5. Ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder