Körili Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane orta boy havuç
- 1 tane orta boy patates
- 1 tane orta boy soğan
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 ml krema
- Tuz
Körili Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Patates, soğan ve havuçların kabuklarını soyup küçük parçalara bölüp tencereye atın.
- Üzerine et suyu, karabiber, tuz ve köriyi ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Sebzeler iyice yumuşayınca pürüzsüz olana dek blender dan geçirin.
- Son olarak kremayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder