Sashimi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram balık (somon, lagos, levrek veya ton)
- 1 adet kırmızı turp
- 1 adet orta boy havuç
- Wasabi veya acı hardal
- Soya sosu
Sashimi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak çiğ balığın derisini güzelce çıkartın.
- Balığı ortadan ikiye bölerek kılçıklarını temizleyin.
- Temizlediğiniz balıkları üst üste koyarak derin dondurucuya koyun.
- Balıklar tamamen donunca çıkartın ve yarım santim kalınlıkta olacak şekilde kesin.
- Balık dilimleri, çözündüğünde servis tabağına yatay bir şekilde dizin.
- Turp ve havucu uzun ince, kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
- Servis tabağının yanına turp ve havuçları koyun. Saşimilerin üzerinde soya sosu gezdirin.
- Saşimiyi, wasabi ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Sashimi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Saşimi yapımında ton, somon, karagöz, dil balığı ve karides kullanabilirsiniz.
- Sashimi yapımında dikkat edilmesi gereken nokta, balıkların taze olmasıdır.
- Saşimi yaparken balık ince bir şekilde doğranmalıdır.
- Soya sosunun yanı sıra farklı balık sosları da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder