Churros Tarifi İçin Malzemeler
- 225 gr un
- 250 ml su
- 1 paket vanilya yada çubuğu(orjinal vanilya aroması)
- 60 gr tereyağı
- Bir çimdik tuz
- 1 yumurta
- Kızartmak için sıvı yağ
- Bulamak için toz şeker
Churros Tarifi Yapılışı
- Suyu, tereyağını ve vanilyayı bir tencere alıp ocağa alın.
- Tereyağı eriyip su kaynayınca kenara çekip unu üzerine ilave edip homojene kıvamına gelene kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.
- Hamur ilk sıcaklığı çıkıp ılıdığında bir yumurtayı ekleyip iyice yedirin.
- Şekli için yıldız duy kullanın. Bir sıkma torbasına koyup kızgın yağa istediğiniz şekilde sıkıp kızartın.
Kızaran churroslari şekere buladıktan sonra afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder