6 Aralık 2020 Pazar

Churros Tarifi

 

Churros Tarifi İçin Malzemeler

  • 225 gr un
  • 250 ml su
  • 1 paket vanilya  yada çubuğu(orjinal vanilya aroması)
  • 60 gr tereyağı
  • Bir çimdik tuz
  • 1 yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Bulamak için toz şeker

Churros Tarifi Yapılışı

  1. Suyu, tereyağını ve vanilyayı bir tencere alıp ocağa alın.
  2. Tereyağı eriyip su kaynayınca kenara çekip unu üzerine ilave edip homojene kıvamına gelene kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.
  3. Hamur ilk sıcaklığı çıkıp ılıdığında bir yumurtayı ekleyip iyice yedirin.
  4. Şekli için yıldız duy kullanın. Bir sıkma torbasına koyup kızgın yağa istediğiniz şekilde sıkıp kızartın.

Kızaran churroslari şekere buladıktan sonra afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder