Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İç malzemesi için;
- Peynir, patates
- Kıyma, ıspanak( ben ıspanaklı yapmayı tercih ettim )
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı için ıspanaklarımızı yıkıyoruz güzelce doğruyoruz.
- Tavamıza yağımızı koyup 1 orta boy soğanımızı kavuruyoruz.
- O pişerken biz sosumuzu hazırlıyoruz. Sos malzemelerinin hepsini karıştırıp sosumuzu elde ediyoruz.
- Bir yufkamızı açıyoruz her tarafına sosumuzdan sürüyoruz.
- Video da olduğu gibi katlayarak sos sürmeye devam ediyoruz 4’e kesip iç harcını koyup bohça şekli verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Kalan sosumuzu böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
- 180 veya 200 derece de ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Derece fırınınızın ayarına bağlı. ☺️☺️ biraz sıcağı gidince servis tabağına alıp servis ediyoruz.
🥰🥰 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder