6 Aralık 2020 Pazar

Ispanaklı Börek Tarifi

 

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İç malzemesi için;
  • Peynir, patates
  • Kıyma, ıspanak( ben ıspanaklı yapmayı tercih ettim )

Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcı için ıspanaklarımızı yıkıyoruz güzelce doğruyoruz.
  2. Tavamıza yağımızı koyup 1 orta boy soğanımızı kavuruyoruz.
  3. O pişerken biz sosumuzu hazırlıyoruz. Sos malzemelerinin hepsini karıştırıp sosumuzu elde ediyoruz.
  4. Bir yufkamızı açıyoruz her tarafına sosumuzdan sürüyoruz.
  5. Video da olduğu gibi katlayarak sos sürmeye devam ediyoruz 4’e kesip iç harcını koyup bohça şekli verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  6. Kalan sosumuzu böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
  7. 180 veya 200 derece de ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Derece fırınınızın ayarına bağlı. ☺️☺️ biraz sıcağı gidince servis tabağına alıp servis ediyoruz.

🥰🥰 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder