8 Aralık 2020 Salı

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 5 su bardağı( hamurun kıvamına göre) un

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ve suyu ocakta ısıtalım ılık olsun. Yoğurma kabımıza yağı süt ve suyu alalım üzerine şekeri ve mayayı alıp karıştıralım.
  2.  Daha sonra unu tuzu ekleyip güzelce yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Üzerini kapatalım ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
  4. 1 saat mayalanan hamuru bezelere ayıralım üzerlerine minik parça tereyağı koyalım.
  5. Tereyağı poğaçanızın tel tel olmasını sağlayacak.
  6. Tereyağıyla hamuru güzelce açın istediğiniz şekli verip tepsiye dizelim bir yarım saat de tepsi mayasında bekletin.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 dereceli fırında güzelce kızarana kadar pişirin .

Şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder