Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı maya
- 5 su bardağı( hamurun kıvamına göre) un
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Poğaça Tarifi Yapılışı
- Sütü ve suyu ocakta ısıtalım ılık olsun. Yoğurma kabımıza yağı süt ve suyu alalım üzerine şekeri ve mayayı alıp karıştıralım.
- Daha sonra unu tuzu ekleyip güzelce yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatalım ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
- 1 saat mayalanan hamuru bezelere ayıralım üzerlerine minik parça tereyağı koyalım.
- Tereyağı poğaçanızın tel tel olmasını sağlayacak.
- Tereyağıyla hamuru güzelce açın istediğiniz şekli verip tepsiye dizelim bir yarım saat de tepsi mayasında bekletin.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 dereceli fırında güzelce kızarana kadar pişirin .
Şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder