Dana Tandır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kemikli et
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeyinyağ
- 3-4 diş sarımsak
- Kekik
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 5 su bardağı su
Dana Tandır Tarifi Yapılışı
- Düdüklü tenceremizin dibine önce kemikli tarafları gelecek şekilde etlerimizi yerleştirelim.
- Suyumuzu ilave edelim. Düdüklüde etleri 30 dk. Pişirelim.
- Bir kasenin içerisinde yağ sarımsak ve baharatları koyup karıştıralım.
- Baharatların miktarını isteğe göre ayarlayalım.
- Etlerimizi hazırladığımız sosla her yerine gelecek şekilde marine edelim.
- Fırın tepsisine döşenen etleri önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan etlerimizi pide ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun. 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder