3 Aralık 2020 Perşembe

Dana Tandır Tarifi

 

Dana Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kemikli et
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeyinyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 5 su bardağı su

Dana Tandır Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tenceremizin dibine önce kemikli tarafları gelecek şekilde etlerimizi yerleştirelim.
  2. Suyumuzu ilave edelim. Düdüklüde etleri 30 dk. Pişirelim.
  3. Bir kasenin içerisinde yağ sarımsak ve baharatları koyup karıştıralım.
  4. Baharatların miktarını isteğe göre ayarlayalım.
  5. Etlerimizi hazırladığımız sosla her yerine gelecek şekilde marine edelim.
  6. Fırın tepsisine döşenen etleri önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
  7. Fırından çıkan etlerimizi pide ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun. 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder