3 Aralık 2020 Perşembe

Nefis Galeta Unlu Tavuk Tarifi

 

Nefis Galeta Unlu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk but
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı toz kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı galeta unu(ben galeta ununuda kendim yaptım)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için

  • Bol sıvı yağ

Nefis Galeta Unlu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Butlarımızın derilerini soyup bıçakla çizikler açıp uygun bir kabın içerisine alıyoruz.
  2. Üzerine bütün malzemeleri katip iyice harmanlıyoruz .
  3. Daha sonra streçle kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
  4. Ocağımıza yağımızı alıyoruz.
  5. Bol yağ bırakmamız lazım yağ iyice kızdırıldıktan sonra tavukları içine atıyoruz ve altını kısıyoruz.
  6. Kısık ateşte yavaş yavaş kızartıyoruz nar gibi kızarana kadar bekliyoruz.
  7. Kızardıktan sonra çıkarıp servis tabağımıza alıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder