Nefis Galeta Unlu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet tavuk but
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı toz kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı galeta unu(ben galeta ununuda kendim yaptım)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için
- Bol sıvı yağ
Nefis Galeta Unlu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Butlarımızın derilerini soyup bıçakla çizikler açıp uygun bir kabın içerisine alıyoruz.
- Üzerine bütün malzemeleri katip iyice harmanlıyoruz .
- Daha sonra streçle kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
- Ocağımıza yağımızı alıyoruz.
- Bol yağ bırakmamız lazım yağ iyice kızdırıldıktan sonra tavukları içine atıyoruz ve altını kısıyoruz.
- Kısık ateşte yavaş yavaş kızartıyoruz nar gibi kızarana kadar bekliyoruz.
- Kızardıktan sonra çıkarıp servis tabağımıza alıyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder