Domatesli Galette Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı normal beyaz un
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 55 gr margarin oda sıcaklığında (2-3 yemek kaşığı kadar )
- 3-4 yemek kaşığı soğuk Su
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için;
- 1 su bardağı Kaşar peyniri rendesi 2 orta boy domates
- 1’er tane Yeşil-Sarı-kırmızı kapya biber 🧚🏻♀️Sucuk, sosis gibi ürünlerden dilerseniz koyabilirsiniz 🧚🏻♀️
- Domates sosu
- Ketçap
- Su ile açılmış domates salçası, acı sos vb ürünü tabana alt yapı olarak süreceğiz.
Dışı için;
- Susam
- 1 Yumurta
- Kekik
Domatesli Galette Nasıl Yapılır?
- Su hariç tüm malzemeyi kapta bir araya getirelim yavaş yavaş su eklemesi yaparak ele yapışmayacak bir kıvamda hamur yoğuralım ne sert nede cıvık bir hamur olsun.
- İçine koyacağımız malzemeleri orta incelikte halka halka doğrayalım. Kaşar peynirini rendeleyerek veya dilim olarak koyabilirsiniz.
- İç malzeme ve hamur hazır olunca hamuru orta kalınlıkta yuvarlak şekilde açalım yanlardan katlama payı bırakarak (2-3 parmak kadar) tabana sosu sürelim.
- Üstüne kaşar peyniri, sonra domateslerini ekleyim aralara biberleri ve sucuğu dizelim.
- Yanlardaki bıraktığımız hamurları galettanın üstüne doğru kıvıralım.
- Yumurtanın sarısını ve beyazını bir kaseye kıralım ve çırpalım. Kenarlara sürelim, üstüne susamları ve kekiği atalım.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim AFİYET OLSUN 😋 -
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder