1 Aralık 2020 Salı

Domatesli Galette Tarifi

 

Domatesli Galette Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı normal beyaz  un 
  • 1/2 su bardağı mısır unu 
  • 55 gr margarin oda sıcaklığında (2-3 yemek kaşığı kadar )
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk Su 
  • 1 çay kaşığı tuz 

İçi için;

  • 1 su bardağı Kaşar peyniri rendesi 2 orta boy domates 
  • 1’er tane Yeşil-Sarı-kırmızı kapya  biber 🧚🏻‍♀️Sucuk, sosis gibi ürünlerden dilerseniz koyabilirsiniz 🧚🏻‍♀️
  • Domates sosu
  • Ketçap
  • Su ile açılmış domates salçası, acı sos vb ürünü tabana alt yapı olarak süreceğiz.

Dışı için;

  • Susam 
  • 1 Yumurta 
  • Kekik  

Domatesli Galette Nasıl Yapılır?

  • Su hariç tüm malzemeyi  kapta bir araya getirelim yavaş yavaş su eklemesi yaparak ele yapışmayacak bir kıvamda hamur yoğuralım ne sert nede cıvık bir hamur olsun.
  • İçine koyacağımız malzemeleri orta incelikte halka halka doğrayalım. Kaşar peynirini rendeleyerek veya  dilim olarak koyabilirsiniz.
  • İç malzeme ve hamur hazır olunca hamuru orta kalınlıkta yuvarlak şekilde açalım yanlardan katlama payı bırakarak (2-3 parmak kadar) tabana sosu sürelim.
  • Üstüne kaşar peyniri, sonra domateslerini ekleyim aralara biberleri ve sucuğu dizelim.
  • Yanlardaki bıraktığımız hamurları galettanın üstüne doğru kıvıralım.
  • Yumurtanın sarısını ve beyazını  bir kaseye kıralım ve çırpalım. Kenarlara sürelim, üstüne susamları ve kekiği atalım.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim AFİYET OLSUN 😋 -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder