1 Aralık 2020 Salı

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Pate Choux için; 

  • 125 gram un 
  • 100 ml su 
  • 100 ml un 
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz silme olacak 
  • 80 gram tereyağı
  • 4 yumurta

Creme Patisserie için; 

  • 500 ml süt 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı nişasta 
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • Vanilya özütü (1 tatlı kaşığı) yoksa 1 paket vanilin                                                           

Ganaj için; 

  • 70 gram bitter çikolata 
  • 100 gram krema (yarım paket ) 
  • 2 yemek kaşığı süt (biraz daha sıvı olması için normalde ganaj da bulunmaz) 

Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Pate choux yapılışı; Tereyağı ve su biraz kaynatılır içine tuz ve şeker atılır ocaktan alınır.
  • İçine un eklenir ve bir spatula ya da tahta kaşık hangisi ile daha rahat edersiniz ( bence spatula) un güzelce yedirilir ve pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edilir sonra ocağa tekrar alınır.
  • Biraz da ocak üzerinde sürekli karıştırarak (üzerine bastırılarak) tavanın dibi hafif bir bağ olana kadar pişirilir .
  • Pate choux soğumak için kenara bırakılır. İyice soğuması önemli, yumurta kokmaması için!! Soğuyan pate choux içine yumurtalar 'tek tek' kırılarak çırpıcı ile çırpılır.
  • Sıkma torbasına alınır ve ceviz büyüklüğünde bezeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. (Tek sıkımda tepsiye koymak önemli) 
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirilir . 
  • PİŞERKEN FIRININ KAPAĞI AÇILMAMALI !! Pişince fırının kapağı yarım açılır ve fırının sıcağı gidince hamurlarımız hazır.
  • Creme patisserie yapılışı; Tereyağı ve vanilya hariç her şey tencereye alınır ve güzelce çırpılır ocağa konur.
  • Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir . Kıvam alınca ocaktan alınır içine tereyağı ve vanilya da eklenir soğumaya bırakılır .
  • Ganaj yapılışı; Krema ve süt  bir tencerede kaynatılır ocaktan alınıp içine bitter çikolata eklenir ve güzelce karıştırılır.
  • Birleştirme için; Pate choux hamurlarının altından delinerek  sıkma torbası ile creme patisserie içine doldurulur.
  • Tüm pate chouxlar dolunca en güzel an büyük buluşma. Ganaj üzerine güzelce gezdirilir veee.. Afiyet olsun 🧡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder