Garganelli Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr semolina unu
- 100 gr tipo 0
- 200 ml ılık su
Garganelli Nasıl Yapılır?
- İlk olarak semolina unu ve tipo 0 unu karıştırıyoruz.
- Karışan unlarımızın için hafif ılık sıcak olan suyumuzu yavaşça döküyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
- Eğer evinizde stand mikseri varsa en düşük ayarında karıştırmaya başlıyoruz.
- Homojen bir şekil olana kadar elimizde veya mikserde karıştırmaya devam ediyoruz.
- Çok yumuşak bir hamur olursa açmanız zorlaşır ve yapışma olanağı yüksek olacaktır.
- Çok sert bir hamur yaparsanız da kuruma olasılığı yüksek olan bir hamurla zorlanırsınız. Parmağımızı dokunduğunuzda hafif izi çıkan bir hamur olması gerekmektedir.
- Yoğurduktan sonra bir parça hamurumuzdan alıp hamur açma makinemizden geçiriyoruz. En düşük ayarı 2 olacak şekilde hamuru açmaya başlıyoruz.
- Açılan hamur 2.5 parmak genişliğinde olacak şekilde yatay kesiyoruz. Sonrasında ise dikey olacak şekilde keserek kare elde ediyoruz.
- Tığ gibi ince uzun olan bir aletle ilk önce kestiğimiz hamurdan alıp çapraz koyarak ucunu tutturup kıvırıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.
- Taze makarnamız kuruduktan sonra pişirmeye hazır şekle geliyor. AFİYET OLSUN...🍝
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder