1 Aralık 2020 Salı

Garganelli Tarifi

 

Garganelli Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr semolina unu
  • 100 gr tipo 0
  • 200 ml ılık su

Garganelli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak semolina unu ve tipo 0 unu karıştırıyoruz.
  • Karışan unlarımızın için hafif ılık sıcak olan suyumuzu yavaşça döküyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  • Eğer evinizde stand mikseri varsa en düşük ayarında karıştırmaya başlıyoruz. 
  •  Homojen bir şekil olana kadar elimizde veya mikserde karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Çok yumuşak bir hamur olursa açmanız zorlaşır ve yapışma olanağı yüksek olacaktır.
  • Çok sert bir hamur yaparsanız da kuruma olasılığı yüksek olan bir hamurla zorlanırsınız. Parmağımızı dokunduğunuzda hafif izi çıkan bir hamur olması gerekmektedir.
  • Yoğurduktan sonra bir parça hamurumuzdan alıp hamur açma makinemizden geçiriyoruz. En düşük ayarı 2 olacak şekilde hamuru açmaya başlıyoruz. 
  • Açılan hamur 2.5 parmak genişliğinde olacak şekilde yatay kesiyoruz. Sonrasında ise dikey olacak şekilde keserek kare elde ediyoruz.
  • Tığ gibi ince uzun olan bir aletle ilk önce kestiğimiz hamurdan alıp çapraz koyarak ucunu tutturup kıvırıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.
  • Taze makarnamız kuruduktan sonra pişirmeye hazır şekle geliyor. AFİYET OLSUN...🍝

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder