Efsane Lezzet Peynir Dolgulu Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 4-6 tane közlenmeli geniş acı kırmızı biber
İç harcı için:
- 150-200gr beyaz peynir
- 7-8 adet ceviz
- 3-4 dal dereotu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Efsane Lezzet Peynir Dolgulu Biber Dolması Tarifi Yapılışı
- İster kahvaltı sofralarınız isterseniz beş çayınızın yanında ister akşam yemeklerinizde servis edebileceğiniz efsane bir tarif.
- Öncelikle biberleri közlüyoruz.
- Kabuklarını be çekirdeklerini temizliyoruz.
- Burada çekirdeğini temizlerken biberimizi sadece bir noktadan ince uzun kesersek sonrası için daha kolay sarabileceğiniz geniş biber elde etmiş olursunuz.
- Derin bir kapta peynir, ince doğranmış dereotu, karabiber, yağ ve ufalanmış cevizimizi iyice harmanlıyoruz.
- Közleyip temizlediğimiz biberi yaprak sarması şeklinde geniş serip içine peynir harcımızı koyup sarıyoruz.
- Diğer tarafta üzerine eklemek için sosunu hazırlıyoruz.
- Bir çay bardağına yağ, nar ekşisi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Bütün biberleri sardıktan sonra servis edeceğiniz tabağın üzerine sosumuzu karıştırıp homejen dağılmasını sağlayarak servise hazır hale getiriyoruz.
- Not: bir kerede fazla biber közleyip temizledikten sonra buzlukta muhafaza edebilir ve daha sonra hızlı sürede hazırlayabilirsiniz.
- Üzerine sosu dökmeden ağzı kapalı bir saklama kabında buzdolabında 3-4gün muhafaza edebilirsiniz.
- Dereotu yerine damak tadınıza bağlı olarak alternatif maydanoz veya nane kullanabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder