2 Aralık 2020 Çarşamba

Ekmek Yapımı Tarifi

 

Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım ölçü 250 ml su bardağı

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket tozmaya(veya yarım paket yaşmaya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3, 5- 4 su bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen)

Üzeri için ;

  • Taze yoğurt

Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Mayayı ,ılık su ve şekerle eritelim.
  2. Unumuzu ilave edelim, tuzumuzu ilave edelim güzelce yoğuralım .
  3. Hamur toplanınca üstünü streç filmle kapatıp mayalandıralım.
  4. Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve elimizle toparlayalım.
  5. İstediğiniz boyutta bezeler yapın ekmek formu verip tepsiye alalım.
  6. Üstüne ıslak bez örtüp yarım saat tepsi mayası yapalım .
  7. Sonrasında yoğurdumuzu sürüp bie bıçak yardımıyla ortasına çizik atalım.
  8. 230 derece önceden ısınmış fırınımıza alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder