Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
Kullandığım ölçü 250 ml su bardağı
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket tozmaya(veya yarım paket yaşmaya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3, 5- 4 su bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen)
Üzeri için ;
- Taze yoğurt
Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı
- Mayayı ,ılık su ve şekerle eritelim.
- Unumuzu ilave edelim, tuzumuzu ilave edelim güzelce yoğuralım .
- Hamur toplanınca üstünü streç filmle kapatıp mayalandıralım.
- Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve elimizle toparlayalım.
- İstediğiniz boyutta bezeler yapın ekmek formu verip tepsiye alalım.
- Üstüne ıslak bez örtüp yarım saat tepsi mayası yapalım .
- Sonrasında yoğurdumuzu sürüp bie bıçak yardımıyla ortasına çizik atalım.
- 230 derece önceden ısınmış fırınımıza alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder