Elmalı Cevizli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gr)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (2 su bardağından biraz fazla)
Elmalı harç için:
- 4 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Üzerine:
- Pudra şekeri
Elmalı Cevizli Tart Tarifi Yapılışı
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra tart hamurunu hazırlayım.
- Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim ve hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım.
- Kalan hamurdan borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar oklava ile açalım.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
- Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
- Elmalı tartımızı pişirelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder