2 Aralık 2020 Çarşamba

Elmalı Cevizli Tart Tarifi

 

Elmalı Cevizli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gr)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (2 su bardağından biraz fazla)

Elmalı harç için:

  •  4 adet orta boy elma
  •  2 yemek kaşığı toz şeker
  •  1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Üzerine:

  • Pudra şekeri

Elmalı Cevizli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Daha sonra tart hamurunu hazırlayım.
  4. Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice karıştıralım.
  5. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  6. Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim ve hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım.
  7. Kalan hamurdan borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar oklava ile açalım.
  8. Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
  9. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
  10. Elmalı tartımızı pişirelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  11. Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder