2 Aralık 2020 Çarşamba

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1. 5 su bardağı un

Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ eklenir ve çırpılır. Ardından  un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek güzelce çırpılır.
  2. Akışkan bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yapılarak çırpılır.
  3. Yanmaz yapışmaz tava ocağa alınır ve  ısıtılır orta ateşte. (tava yağlanmıyor).
  4. Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökülür. Yüzeyi göz göz olunca çevrilir diğer tarafı pişirilir.
  5. Tüm hamur aynı sekilde orta ateşte pişirilir.
  6. Dilerseniz tereyağ-bal, reçel veya sürme çikolata ile afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder