Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1. 5 su bardağı un
Pankek Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ eklenir ve çırpılır. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek güzelce çırpılır.
- Akışkan bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yapılarak çırpılır.
- Yanmaz yapışmaz tava ocağa alınır ve ısıtılır orta ateşte. (tava yağlanmıyor).
- Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökülür. Yüzeyi göz göz olunca çevrilir diğer tarafı pişirilir.
- Tüm hamur aynı sekilde orta ateşte pişirilir.
- Dilerseniz tereyağ-bal, reçel veya sürme çikolata ile afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder