Ekşili Yuvarlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- İrmik yerine aynı miktarda unda konulabilir.
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 250 gr et
- 1 su bardağı kadar nohut
Üzeri için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
Ekşili Yuvarlama Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ince bulgur ve 1 su bardağı su ile ıslayalım bu şekilde bir saat dinlendirelim.
- Dinlenen harcımızı diğer malzemeleri atıp yoğuralım.
- Daha sonra bir bilye büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Hazırladığımız hamuru bir kenara alıp kazanın dibine yağımızı ekleyip soğanı kavuralım.
- Biberli sosumuzu ekleyelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder