10 Aralık 2020 Perşembe

Pratik Hafif Enfes Tat Süt Helvası Tarifi

 

Pratik Hafif Enfes Tat Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 fincan un
  • 7 yemek kaşığı tereyağ

Pratik Hafif Enfes Tat Süt Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü bir tencereye alıp altını açmadan üzerine şeker ve vanilyayı ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu kavuruyoruz.
  3. Rengi dönene kadar kavurduğumuz unu sütümüze yavaş yavaş ekleyip kaynatıyoruz.
  4. Kaynayan sütümüzü tamamen pürüzsüz bir kıvamda olmasını istiyorsak blenderdan geçirelim. (bu sizin isteğinize kalmış geçirmeyebilirsiniz).
  5. Borcam veya güveç kaplarına dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecede olan fırınımıza yerleştirelim ve üzeri kızarana dek pişirelim (Fırının tabanına soğuk su koyabilirsiniz nem yapması için yine isteğinize kalmış ben böyle yapıyorum)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder