Pratik Hafif Enfes Tat Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 fincan un
- 7 yemek kaşığı tereyağ
Pratik Hafif Enfes Tat Süt Helvası Tarifi Yapılışı
- Sütümüzü bir tencereye alıp altını açmadan üzerine şeker ve vanilyayı ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Başka bir tencerede tereyağını eritip unu kavuruyoruz.
- Rengi dönene kadar kavurduğumuz unu sütümüze yavaş yavaş ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynayan sütümüzü tamamen pürüzsüz bir kıvamda olmasını istiyorsak blenderdan geçirelim. (bu sizin isteğinize kalmış geçirmeyebilirsiniz).
- Borcam veya güveç kaplarına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede olan fırınımıza yerleştirelim ve üzeri kızarana dek pişirelim (Fırının tabanına soğuk su koyabilirsiniz nem yapması için yine isteğinize kalmış ben böyle yapıyorum)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder