2 Aralık 2020 Çarşamba

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) paket margarin veya tereyağı (125 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 4 adet elma
  • 4 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. İç malzemesi için elmalar soyularak rendelenir.
  2. Daha sonra elmalar tavada pişirilir tarçın ve ceviz ilave edilir.
  3. Ayrı bir yerde hamur için tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur.
  4. İyice yoğrulduktan sonra hamurun üçte biri ayrılır.
  5. Kalan üçte ikisi fırın tepsisine elle (yuvarlak büyük boy borcam) yayılır.
  6. Daha sonra elmalı iç harç koyulur ve üstüne kalan hamur dan istediğiniz gibi şekil vererek yapabilirsiniz.
  7. Rulo yapıp üzerine aralıklarla koyulur.
  8. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  9. Fırında çıkan turta soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

::afiyet olsun::.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder