Mini Petibörlü Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket 200 ml sıvı krema
- 1 paket vanilya
Üzeri ve içi için;
- 1 paket mini petibör bisküvi
- Yarım nar
Mini Petibörlü Magnolia Tarifi Yapılışı
- Orta boy bir tencereye un, nişasta, şeker ardından yumurta sarısınıda ilave edip, sütünü azar azar dökerek karıştıralım bu şekilde yaparsak topaklanma asla olmaz!
- Kaynama noktasına gelene kadar muhallebimizi karıştırmaya devam edelim, vanilyasını ve tereyağını da ilave edip, 5 dk kadar orta ateşte karıştıralım ardından soğumaya bırakalım bu aşamada muhallebimizi sık sık karıştıralım ki üzeri kaymak bağlamasın.
- Soğuduktan sonra 1 paket sıvı kremayı muhallebinin içerisine koyup, mikserle 5 dk kadar çırpalım.
- Sunum bardaklarımızın en altına bisküvilerden koyalım ve bardağın yarısına kadar muhallebiden koyalım.
- Üzerine tekrar bisküvi koyup tekrardan az bişey muhallebi koyup en üstüne bisküvi ilave edip bisküvi ve narla sunumu tamamlayalım. Siz dilerseniz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder