2 Aralık 2020 Çarşamba

Mini Petibörlü Magnolia Tarifi

 

Mini Petibörlü Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket 200 ml sıvı krema
  • 1 paket vanilya

Üzeri ve içi için;

  • 1 paket mini petibör bisküvi
  • Yarım nar

Mini Petibörlü Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Orta boy bir tencereye un, nişasta, şeker ardından yumurta sarısınıda ilave edip, sütünü azar azar dökerek karıştıralım bu şekilde yaparsak topaklanma asla olmaz!
  2. Kaynama noktasına gelene kadar muhallebimizi karıştırmaya devam edelim, vanilyasını ve tereyağını da ilave edip, 5 dk kadar orta ateşte karıştıralım ardından soğumaya bırakalım bu aşamada muhallebimizi sık sık karıştıralım ki üzeri kaymak bağlamasın.
  3. Soğuduktan sonra 1 paket sıvı kremayı muhallebinin içerisine koyup, mikserle 5 dk kadar çırpalım.
  4. Sunum bardaklarımızın en altına bisküvilerden koyalım ve bardağın yarısına kadar muhallebiden koyalım.
  5. Üzerine tekrar bisküvi koyup tekrardan az bişey muhallebi koyup en üstüne bisküvi ilave edip bisküvi ve narla sunumu tamamlayalım. Siz dilerseniz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder