Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- Bir miktar kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- Tuz
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- 1 gece önceden nohutları suya bırakıyoruz.
- İlk olarak yemeklik doğradığımız soğanları yağla ile birlikle kavuruyoruz.
- Ardından doğradığımız kapya biberleri atıp, tencerenin ağzını kapatıyoruz. 5 dakika kadar kısık ateşte terletiyoruz.
- Kuş başı etimizi tencereye atıp hepsini beraber kavuruyoruz. Etlerin rengi dönene kadar.
- 15 dakika kadar etleride kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz.
- Son olarak nohutunu, tuzunu ve baharatını ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.(yanına pirinç pilavı yapmayı ihmal etmeyin) :) :) afiyet olsun :) :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder