7 Aralık 2020 Pazartesi

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • Bir miktar kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • Tuz

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. 1 gece önceden nohutları suya bırakıyoruz.
  2. İlk olarak yemeklik doğradığımız soğanları yağla ile birlikle kavuruyoruz.
  3. Ardından doğradığımız kapya biberleri atıp, tencerenin ağzını kapatıyoruz. 5 dakika kadar kısık ateşte terletiyoruz.
  4. Kuş başı etimizi tencereye atıp hepsini beraber kavuruyoruz. Etlerin rengi dönene kadar.
  5. 15 dakika kadar etleride kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz.
  6. Son olarak nohutunu, tuzunu ve baharatını ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.(yanına pirinç pilavı yapmayı ihmal etmeyin) :) :) afiyet olsun :) :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder