Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Limonlu Revani Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şeker ve su kaynadıktan sonra 10 dk kaynatalım, yarım limonun suyunu sıkıp kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekeri çırptıktan sonra yoğurt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesini ve irmiği ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Daha sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Yağlanmış dikdörtgen borcamımıza hamurumuzu döküp önceden ısınmış fırında 170 derece de pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkan kekimizi dilimleyip üzerine soğumuş şerbetimizi döküyoruz🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder