Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı nohut
- 300 gram kemikli ve kemiksiz et
- 1 adet kurusoğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
- Tuz
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- Nohutu bir gece önceden suda bekletin. Vaktiniz yok ise sadece nohutu düdüklüde 20 dk kadar kaynatın.
- Tekrar düdüklüde sıvı yağda eti kavurun.
- Kavrulan ete yemeklik doğranmış soğanları ekleyip beraberce kavurun.
- Ardından salçayı ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavurun.
- Nohutları süzüp ilave edin bir kere salçada çevirin.
- Baharatlarını katıp sıcak suyunu üzerini geçecek kadar koyun. Nohutlar yumuşuyana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder