10 Aralık 2020 Perşembe

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı nohut
  • 300 gram kemikli ve kemiksiz et
  • 1 adet kurusoğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Nohutu bir gece önceden suda bekletin. Vaktiniz yok ise sadece nohutu düdüklüde 20 dk kadar kaynatın.
  2. Tekrar düdüklüde sıvı yağda eti kavurun.
  3. Kavrulan ete yemeklik doğranmış soğanları ekleyip beraberce kavurun.
  4. Ardından salçayı ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Nohutları süzüp ilave edin bir kere salçada çevirin.
  6. Baharatlarını katıp sıcak suyunu üzerini geçecek kadar koyun. Nohutlar yumuşuyana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder