Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram tavuk
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- Bir tutam maydanoz
- Sumak
- 2 çay bardağı su
- Lavaş
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Tavuk Tantuni Tarifi Yapılışı
- Tavukları şeritler halinde kesiyoruz.
- Daha sonra küçük küpler halinde doğrayıp tavaya alıyoruz suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra 1 çay bardağı zeytinyağını ilave edip tuzunu da ilave edip biraz kavurduktan sonra 2 tatlı kaşığı tozbiberi katıp karıştırıyoruz.
- Arkasından 2 çay bardağı suyu da ilave edip 2 dakika daha pişiriyoruz.
- Lavaşları tavuğun üzerine bastırıp hafif suyuyla ıslaktık sonra lavaşa tavukları yerleştirip piyazlık doğradığınız sumaklı soğan, küp küp doğradığımız domates ve ince doğranmış maydanoz ilave edip dürüm yapıyoruz. İsteğe göre üzerine yerken limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder