4 Aralık 2020 Cuma

Fettuccine Tarifi

 

Fettuccine Tarifi İçin Malzemeler

  • 400gr semolina un
  • 4 adet yumurta

Fettuccine Nasıl Yapılır?

    • Semolina ununu bir kaba veya tezgaha döküyoruz. Stand mikserimiz varsa onun içine koyuyoruz.
    • Semolina ununun ortasını açıyoruz ve orta kısma yumurtaları kırıp koyuyoruz.
    • Önce çatal yardımıyla kenarlara taşmadan karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra elimizle veya mikserle yoğurmaya başlıyoruz.
    • Homojen olana kadar yoğuruyoruz.
    • Yoğurduğumuz makarna hamurundan bir parça alarak makarna makinesinde veya oklava(merdane) yardımıyla açmaya başlıyoruz.
    • Makine ayarı 2-3 ayarında olursa yeterli olacaktır. Sonrasında isteğinize göre uzun ve kalınlıkta kesebilirsiniz.
    • 5mm tagliatelle yassı kalınlığıdır. Fettuccine 15mm-20mmdir. AFİYET OLSUN🍝

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder