Fettuccine Tarifi İçin Malzemeler
- 400gr semolina un
- 4 adet yumurta
Fettuccine Nasıl Yapılır?
- Semolina ununu bir kaba veya tezgaha döküyoruz. Stand mikserimiz varsa onun içine koyuyoruz.
- Semolina ununun ortasını açıyoruz ve orta kısma yumurtaları kırıp koyuyoruz.
- Önce çatal yardımıyla kenarlara taşmadan karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra elimizle veya mikserle yoğurmaya başlıyoruz.
- Homojen olana kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz makarna hamurundan bir parça alarak makarna makinesinde veya oklava(merdane) yardımıyla açmaya başlıyoruz.
- Makine ayarı 2-3 ayarında olursa yeterli olacaktır. Sonrasında isteğinize göre uzun ve kalınlıkta kesebilirsiniz.
- 5mm tagliatelle yassı kalınlığıdır. Fettuccine 15mm-20mmdir. AFİYET OLSUN🍝
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder