9 Aralık 2020 Çarşamba

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı (Değişik Bir Tat) Tarifi

 

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı (Değişik Bir Tat) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış tavuk
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • 5 su bardağı tavuk ya da normal su

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı (Değişik Bir Tat) Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tenceremize sıvı yağı, küçük küçük doğradığımız kurusoğan ve biberimizi pembeleşinceye kadar pişirelim.
  2. Daha sonra küçük küçük doğranmış domatesimizi de katıp birkaç dakika daha kavuralım.
  3. Önceden haşlayıp didiklediğimiz tavuğu, nohutu ve bulgurumuzu ekleyip, karıştıralım.
  4. Üzerine pulbiber, tuz ve 5 bardak suyumuzu ilave edip pişirmeye bırakalım. (ben 2, 5 bardak tavuk 2, 5 bardak normal su kullanıyorum).
  5. Bulgur suyunu çekince biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder