Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı baldo pirinç
- 1 litre (5 su bardağı ) süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı şeker
- 3 kaşık nişasta
- Yarım su bardağı süt yarım su bardağı su (nişastayı açmak için )
- 2 su bardağı su
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz.
- Derin bir tencereye alıyoruz üzerine 2su bardağı su ekleyip pirinçleri haşlıyoruz.
- Pirinçler yumuşayınca üzerinde az bir su kalacak.
- 1 litre sütü tencereye ilave ediyoruz kaynayana kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz dikkat edin taşa biliyor karıştırıyoruz çünkü pirinçler dibe yapışmasın.
- Kaynayan süt ve pirinç karışımına şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
- Bu ara da fırınınızı açıyoruz 180 dereceye ayarlıyoruz ki ısınsın.
- Süt şeker ve pirinç karışımıza üzerine vanilini ekliyoruz iki dakika kaynarken bir kase de nişasta yarım su bardağı süt yarım su bardağı suyu karıştırıyoruz. Bu karışımı tencereye boşaltıyoruz karıştırarak 10 dakika daha kaynatıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
- Sütlaç biraz cıvık gelecek gözünüze ancak endişe etmeyin fırında ve buzdolabında tam kıvama geliyor.
- Ben toprak kase kullandım fotoğraftaki gibi onunla 6 tane ve bir tane de normal kase sütlaç çıktı.
- Sütlaçlarımızı kaselerimize ayırıyoruz.
- Büyük fırın tepsisine içi sütlaç dolu toprak kaseleri yerleştiriyoruz kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsiyi soğuk suyla dolduruyoruz ve fırınımızın en üst bölümüne tepsiyi yerleştiriyoruz.Yaklaşık 5-10 dakika arası kızardı benimki ama her fırın ayrı özellikte o yüzden sürekli kontrol edelim.
- Ve sütlacımız fırından çıkınca soğuyana kadar bekleyip buzdolabına koyuyoruz 4-5 saat içinde tam kıvam tutuyor.6 toprak kase haricindeki kalan sütlacı da ılık ılık yedim çünkü ılıkken çok severim o bile ben fırınla uğraşırken kıvama gelmiş deneyen herkese afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder