8 Aralık 2020 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Bir paket kabartma tozu

Kreması için

  • 1 litre süt
  • Bir su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlamamız lazım, şerbetimiz için şeker ve suyu uygun bir tencerede karıştırarak ocağın üstüne alıyoruz. Biraz kaynadıktan sonra bir paket vanilyayı şerbetimize ekliyoruz ve daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Tatlı hamuru için bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı alıyoruz ve çırpıyoruz homojen bir kocam aldıktan sonra sırasıyla sıvı yağ, hindistan cevizi, çekilmiş cevizi, galate unu ve vanilyayı ekleyerek yağlanmış tepsimize alıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 160 derece de 30 dakika pişiriyoruz. Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz.
  4. Kreması için 1 litre sütü, nişastayı, şekeri ve vanilyayı ekleyip ocağın üstüne alıyoruz biraz kaynayıp yoğunlaştıkdan sonra ocaktan alıyoruz ve toz kremşantiyi ekliyoruz.
  5. Ardından soğuk tatlının üstüne kremasını döküyoruz ve dolapta bir iki saat beklettikten sonra servise hazırdır. İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder