Saç Kavurma (Acılı) Lokum Gibi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı et
- 1 tane büyük soğan
- 5 adet biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 buçuk tatlı kaşığı kekik
- 1 buçuk çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
Saç Kavurma (Acılı) Lokum Gibi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuşbaşı doğradığımız etleri düdüklü tenceremize alıyoruz .
- Rengi değişip suyu çıktıktan sonra yani 2-3 dakika kavurduktan sonra doğramış olduğumuz soğanlarımızı atalım.
- Düdüklü tenceremize hiç su eklemeden pişireceğiz .Kısık ateşte pişecek arkadaşlar .
- 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip düdüklü tenceremizi kapatalım .
- Düdüklü tenceremiz ses çıkarttıktan sonra yani fıslamaya başladıktan sonra 10 dakika tutalım, 10 dakika düdüklü tencerede etlerimizi pişirmemizi bizim için yeterli olacaktır, hafif sert olacak çünkü saç kavurmada pişireceğiz.
- Etlerimizi 10 dakika sonunda pişen etlerimizi çıkaralım .
- Saç tavamıza dökelim tereyağ sıvıyağ ekleyelim pişirmeye bırakalım.
- Doğramış olduğumuz biber, domates, saç kavurmamızın üzerine ekleyelim.
- Baharatlarımızın hepsini ekleyelim.
- Ağzını kapatalım ara ara karıştıralım dibinin tutmaması için, çünkü saç tavamızın dibi çok çabuk tutuyor .
- 30 dakika sonra etlerimiz lokum gbi pişmiş olacak. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder