2 Aralık 2020 Çarşamba

Saç Kavurma (Acılı) Lokum Gibi Tarifi

 

Saç Kavurma (Acılı) Lokum Gibi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 1 tane büyük soğan
  • 5 adet biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 buçuk tatlı kaşığı kekik
  • 1 buçuk çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin

Saç Kavurma (Acılı) Lokum Gibi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuşbaşı doğradığımız etleri düdüklü tenceremize alıyoruz .
  2. Rengi değişip suyu çıktıktan sonra yani 2-3 dakika kavurduktan sonra doğramış olduğumuz soğanlarımızı atalım.
  3. Düdüklü tenceremize hiç su eklemeden pişireceğiz .Kısık ateşte pişecek arkadaşlar .
  4. 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip düdüklü tenceremizi kapatalım .
  5. Düdüklü tenceremiz ses çıkarttıktan sonra yani fıslamaya başladıktan sonra 10 dakika tutalım, 10 dakika düdüklü tencerede etlerimizi pişirmemizi bizim için yeterli olacaktır, hafif sert olacak çünkü saç kavurmada pişireceğiz.
  6. Etlerimizi 10 dakika sonunda pişen etlerimizi çıkaralım .
  7. Saç tavamıza dökelim tereyağ sıvıyağ ekleyelim pişirmeye bırakalım.
  8. Doğramış olduğumuz biber, domates, saç kavurmamızın üzerine ekleyelim.
  9. Baharatlarımızın hepsini ekleyelim.
  10. Ağzını kapatalım ara ara karıştıralım dibinin tutmaması için, çünkü saç tavamızın dibi çok çabuk tutuyor .
  11. 30 dakika sonra etlerimiz lokum gbi pişmiş olacak. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder