2 Aralık 2020 Çarşamba

Gül Böreği Tarifi

 

Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane böreklik yufka

Sosu için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı süt

İç harcı için;

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küp beyaz peynir

Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Böreklik yufkanın 1 tanesini tezgaha alıp ikiye bölüyoruz.
  2. Sosu için olan tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  3. Sosumuzdan biraz alıp yufkanın üzerine yayıyoruz.
  4. Maydanozu ince ince doğrayıp iyice ufaladığımız beyaz peynirin içine ekliyoruz.
  5. İç harcımızdan yerleştiriyoruz ve hafifçe sarıyoruz.
  6. Böreğimizi döndürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve 200 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun👍👍😋😋🌯🌯.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder