İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemeleri
- 500 gr kıyma
- 3 tane orta büyüklükte soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber, karabiber, reyhan, tuz
- İsteğe göre maydanoz
Dış malzemeleri
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası (Kırmızılık az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz )
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Şekil vermek için
- Limon sıkacağı, streç
Pişirmek için
- Su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı su
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğanları roboptan çekildikten sonra pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Başka bi tavada kıymaları kavuracaksınız.
- Pembeleşen soğanları kıymanın üzerine ekleyip karıştırın.
- Tuz, pul biber, karabiberi ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Son olarak 1 yemek kaşığı kadar reyhanı avucumuzda ufalıyoruz.
- İsteğe göre ince kıyılmış maydanozları da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Dış harcı için.1 bugur, irmik, tuz ve salçayı ekleyip sıcak su konularak 3 4 dk bekletilir sonrasında iyice yoğrulur ( bı kabin içine ılık su koyun arada elinizi ıslatacaksınız.
- İyice yoğrulduktan sonra 1tane yumurta 3 kaşık un eklenir biraz daha yoğurulur.Not: ne kadar güzel yoğursanız o kadar güzel olur.
- 3 limon sıkacağı ters çevrilir streç kesilir boyuna göre ceviz büyüklüğünde parçalar alınır elinizi hafif ıslatıp şekil verin içine kıyma harçtan koyup kenarlarından kapatın.
- 4 büyük tencereye su koyulup içine tuz ve limon tuzu eklenir kaynadıktan sonra köfteler atılır.
- 5 köfteler suyun üzerine çıkınca 1 2 dk sonra alın eğer fazla kalırsa açılır.
- 6 pişen köftelerin üzerine tereyağ gezdirilerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder