Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 subardağı şeker
- 25 gram bir paket kakao
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (Kontrollü bir şekilde tekrar ilave edilebilir kıvamına göre)
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürüne kadar çırpalım.
- Sonra süt yağ ve kakaoyu ilave edip tekrar çırpalım bu karışımdan bir bardak ayrım yapılır sonra geriye kalan malzemeleri sırayla ilave edilir.
- Yağlanmış fırın tepsisine dökülüp pişirilir.
- 180 derecede 35 dakika benim fırınım için yeterli oldu sizde kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
- Fırından cıkan keki dilimleyip üzeri için ayırdığımız sosdan ilave edilir soğuduktan sonra servise hazır ☘️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder