7 Aralık 2020 Pazartesi

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 subardağı şeker
  • 25 gram bir paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (Kontrollü bir şekilde tekrar ilave edilebilir kıvamına göre)

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürüne kadar çırpalım.
  2. Sonra süt yağ ve kakaoyu ilave edip tekrar çırpalım bu karışımdan bir bardak ayrım yapılır sonra geriye kalan malzemeleri sırayla ilave edilir.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine dökülüp pişirilir.
  4. 180 derecede 35 dakika benim fırınım için yeterli oldu sizde kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
  5. Fırından cıkan keki dilimleyip üzeri için ayırdığımız sosdan ilave edilir soğuduktan sonra servise hazır ☘️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder