Ispanağın En Lezzetli Hali Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 500-700 gram kadar ıspanak
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- 1 adet büyük boy patates
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı dolu tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı muskat rendesi
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Ispanağın En Lezzetli Hali Ispanak Graten Tarifi Yapılışı
- Patatesi ince dilimler şeklinde doğrayıp yağlanmış fırın kabına dizelim üzerine tuz serpiştirip tekrardan fırça ile yağlayalım ve 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Yemeklik doğranmış soğanı ve kırmızı biberi tavada biraz kavurup üzerine doğranmış ıspanağı ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ıspanak suyunu çekene kadar pişirelim.
- Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edelim
- Hafiften kokusu çıkana kadar ünü kavurup sütü azar azar ekleyerek çırpalım.
- Ki cam almaya başladığında içerisine tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
- Fırından çıkan patateslerin üzerine ıspanağı onun üzerine de beşamel sosu gezdirelim.
- En son üzerlerine kaşar peyniri dilimleri koyup 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim.
- Fırından çıkan yemeğiniz servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder