8 Aralık 2020 Salı

Ispanağın En Lezzetli Hali Ispanak Graten Tarifi

 

Ispanağın En Lezzetli Hali Ispanak Graten  Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 500-700 gram kadar ıspanak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • 1 adet büyük boy patates

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı dolu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı muskat rendesi

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Ispanağın En Lezzetli Hali Ispanak Graten Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi ince dilimler şeklinde doğrayıp yağlanmış fırın kabına dizelim üzerine tuz serpiştirip tekrardan fırça ile yağlayalım ve 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı ve kırmızı biberi tavada biraz kavurup üzerine doğranmış ıspanağı ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ıspanak suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edelim
  4. Hafiften kokusu çıkana kadar ünü kavurup sütü azar azar ekleyerek çırpalım.
  5. Ki cam almaya başladığında içerisine tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
  6. Fırından çıkan patateslerin üzerine ıspanağı onun üzerine de beşamel sosu gezdirelim.
  7. En son üzerlerine kaşar peyniri dilimleri koyup 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim.
  8. Fırından çıkan yemeğiniz servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder