İtalyada Biscotti Türkiyede Kıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı bardak un
- 1 bardak kuruyemiş kırığı (yer fıstığı, fındık vs.)
- Yarım bardak kurutulmuş meyve (üzüm, kayısı, vişne, incir vs.)
İtalyada Biscotti Türkiyede Kıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kaba yumurtaları, şekeri ve sıvı yağı koyup çırpın.
- Limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip çırpın.
- Üzerine kabartma tozunu ardından unu azar azar ekleyerek karıştırın. (kekten koyu kıvamında bir hamur oluyor. ).
- Kuruyemiş ve kuru meyveleri ilave edin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Dikdörtgen geniş bir borcama yağlı kağıt serin ve karışımı boşaltıp yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında (alt üst ayarlı) 180 derece sıcaklıkta üzeri kızarıncaya kadar pişirin. (fırından fırına değişir ama benim yaptığımda ortalama 30 dakika sürdü).
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Soğuduğunda bıçak yardımıyla küçük dikdörtgen olacak şekilde dilimleyin ve dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinine dizin.
- Yan çevirerek (turbo ayarda) 150 derece sıcaklıktaki fırında tekrar 20 dakika kadar pişirin.
- Fırını kapatıp gevrekler soğuyuncaya kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra fırından çıkarın.Kıtır kıtır olan az şekerli gevrek kurabiyeniz, ister çayla isterseniz türk kahvesiyle size lezzet katacaktır.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder