8 Aralık 2020 Salı

İtalyada Biscotti Türkiyede Kıtır Kurabiye Tarifi

 

İtalyada Biscotti Türkiyede Kıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı bardak un
  • 1 bardak kuruyemiş kırığı (yer fıstığı, fındık vs.)
  • Yarım bardak kurutulmuş meyve (üzüm, kayısı, vişne, incir vs.)

İtalyada Biscotti Türkiyede Kıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaba yumurtaları, şekeri ve sıvı yağı koyup çırpın.
  2. Limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip çırpın.
  3. Üzerine kabartma tozunu ardından unu azar azar ekleyerek karıştırın. (kekten koyu kıvamında bir hamur oluyor. ).
  4. Kuruyemiş ve kuru meyveleri ilave edin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
  5. Dikdörtgen geniş bir borcama yağlı kağıt serin ve karışımı boşaltıp yayın.
  6. Önceden ısıtılmış fırında (alt üst ayarlı) 180 derece sıcaklıkta üzeri kızarıncaya kadar pişirin. (fırından fırına değişir ama benim yaptığımda ortalama 30 dakika sürdü).
  7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  8. Soğuduğunda bıçak yardımıyla küçük dikdörtgen olacak şekilde dilimleyin ve dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinine dizin.
  9. Yan çevirerek (turbo ayarda) 150 derece sıcaklıktaki fırında tekrar 20 dakika kadar pişirin.
  10. Fırını kapatıp gevrekler soğuyuncaya kadar bekletin.
  11. Soğuduktan sonra fırından çıkarın.Kıtır kıtır olan az şekerli gevrek kurabiyeniz, ister çayla isterseniz türk kahvesiyle size lezzet katacaktır.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder