Turuncu Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dilim balkabağı
- 1 adet orta boy tatlı patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal taze kekik
- 500 ml tavuk suyu
Turuncu Kış Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tavuk suyu hariç tüm malzemeyi dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika fırınlayınız.
- Daha sonra fırınlanan sebzeleri tencereye alıp, tavuk suyunu kontrollü olarak ilave ediniz.
- Çorbanız arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde blenderdan geçiriniz.
- Servis ederken üzerine kabak çekirdeği serpebilir ve kırmızı yağ dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder