9 Aralık 2020 Çarşamba

Turuncu Kış Çorbası Tarifi

 

Turuncu Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim balkabağı
  • 1 adet orta boy tatlı patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik 
  • 500 ml tavuk suyu

Turuncu Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk suyu hariç tüm malzemeyi dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika fırınlayınız.
  • Daha sonra fırınlanan sebzeleri tencereye alıp, tavuk suyunu kontrollü olarak ilave ediniz.
  • Çorbanız arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde blenderdan geçiriniz.
  • Servis ederken üzerine kabak çekirdeği serpebilir ve kırmızı yağ dökebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder