Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2-3 yemek kaşığı süt (kakaolu kısım için)
- 2,5 su bardağı un
Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı
- Fırını 175 dereceye ayarlayalım ve ısınması için açalım.
- Yumurtaları çırpma kabına alalım ve kısa bir süre köpürene kadar çırpalım.
- Toz şekeri ilave ederek, 5-10 dakika arası iyice beyazlayana kadar yüksek devirde çırpalım.
- Mikserin devrini düşürerek, sıvı yağ ve süt ilavesini yapalım.
- Sıvı malzemeler karıştıktan sonra; vanilya, kabartma tozu ve un ilavesini yapalım ve karışmalarına yetecek kadar kısa bir süre çırpıp mikseri kapatalım.
- Hamurun yarısını ayrı bir kaba alalım ve üzerine kakao ilavesini yaparak, bir spatula yardımıyla karıştıralım.
- Kakaolu kısım için hazırladığımız sütü kontrollü şekilde hamura ekleyerek, sade hamurla kıvamının aynı olmasını sağlayalım.
- Yağladığımız kalıbımıza önce bir miktar sade hamurdan dökelim. Ardından üzerine gezdirerek kakaolu hamurdan ekleyelim. Hamurlar bitene kadar bu şekilde kat kat ilerleyelim.
- Kekin pişmesi için, önceden ısınmış 175°c fırınımıza verelim ve yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- İlk 30 dakika kapağını açmadan, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü olarak pişirelim.
- Fırından çıkan keki soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servise hazırlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder