5 Aralık 2020 Cumartesi

Kakaolu Kek Tarifi

 

Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 yemek kaşığı süt (kakaolu kısım için)
  • 2,5 su bardağı un

Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Fırını 175 dereceye ayarlayalım ve ısınması için açalım.
  2. Yumurtaları çırpma kabına alalım ve kısa bir süre köpürene kadar çırpalım.
  3. Toz şekeri ilave ederek, 5-10 dakika arası iyice beyazlayana kadar yüksek devirde çırpalım.
  4. Mikserin devrini düşürerek, sıvı yağ ve süt ilavesini yapalım.
  5. Sıvı malzemeler karıştıktan sonra; vanilya, kabartma tozu ve un ilavesini yapalım ve karışmalarına yetecek kadar kısa bir süre çırpıp mikseri kapatalım.
  6. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alalım ve üzerine kakao ilavesini yaparak, bir spatula yardımıyla karıştıralım.
  7. Kakaolu kısım için hazırladığımız sütü kontrollü şekilde hamura ekleyerek, sade hamurla kıvamının aynı olmasını sağlayalım.
  8. Yağladığımız kalıbımıza önce bir miktar sade hamurdan dökelim. Ardından üzerine gezdirerek kakaolu hamurdan ekleyelim. Hamurlar bitene kadar bu şekilde kat kat ilerleyelim.
  9. Kekin pişmesi için, önceden ısınmış 175°c fırınımıza verelim ve yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  10. İlk 30 dakika kapağını açmadan, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü olarak pişirelim.
  11. Fırından çıkan keki soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servise hazırlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder