Pamuk Gibi Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı ayrılacak üzeri için )
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 8-8, 5 su bardağı un (Yaklaşık )
Pamuk Gibi Tel Tel Açma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ılık süte şekeri ve mayayı ilave edip eriyip aktifleşmesini sağlayalım.
- Derin bir kaba bu karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş un ilave edip güzelce yoğuralım.
- Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini temiz bir poşetle kapatıp üzerini örtelim mayalanması için yaklaşık 30-40 dk bekletelim.
- Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle çay tabağı genişliğinde açıp rulo şeklinde sarıp sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim.
- Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
- Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip üzerine yumurta sürelim.
- 15-20 dakikada tepside mayalandırıp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Yumuşacık tel tel açmalarımız hazır ☺afiyet olsun.
Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar: Malzemeler oda sıcaklığında olmalı, süt el yakmayacak sıcaklıkta olacak yoksa hamur kabarmaz, hamur yumuşak hafif ele yapışan bir kıvamda olacak, hamur üzeri iyice örtülerek mayalanması için yaklaşık 30 40 dakika dinlendirilmeli, hamur sekil verildikten sonra 15 20 dakikada tepside mayalandırıp daha sonra fırına verilmeli vakti olmayanlar fırınının ayarını 50 dereceye getirerek bu işlemi yapabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder