Karışık Salata Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet orta boy salatalık
- 10 adet büyük boy kornişon
- 6 adet acur
- 5 adet orta boy havuç
- 250 gram sivri biber
- 250 gram kıl biber
- 10-12 diş sarımsak
- 2 kilo domates
- Yarım çay bardağı beyaz sirke
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5-6 adet limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
Karışık Salata Turşusu Tarifi Yapılışı
- Salatalık, kornişon, acur, havuç, domates, sivri biber, kıl biber ve sarımsakları küp küp minik boyutlarda doğrayalım.
- Domatesleri bir tencereye alıp üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edip 1-2 dakika kaynatalım.
- Doğranmış tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp üzerine domates, sıvı yağ, zeytinyağı, beyaz sirke, üzüm sirkesi, kuru nane, limon tuzu ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
- Daha sonra dilediğiniz boyutta kavanozlara dolduralım. Ben 500 gramlık kavanozlara doldurdum.
- Kavanozlara doldurduğumuz turşuların kapaklarını iyice kapatalım.
- 3 gün kavanozları temiz bir örtü üzerine ters çevirip serin bir yerde bekletelim.
- Kavanozların altındaki bezi her gün kontrol edelim, suyu dökülen kavanoz olursa onu işaretleyip ilk tüketelim çünkü fazla dayanmaz.
- 4. Gün düz çevirip ister buzdolabında ister serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
- 15-20 gün dolduktan sonra turşunuzu tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun 😋 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder