2 Aralık 2020 Çarşamba

Kestirme Çorbası Tarifi

 

Kestirme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 1.5 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 6 su bardağı su (3 su bardağını et suyu kullandım)sadece su kullanabilirsiniz
  • Tuz

Terbiyesi için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2.5 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • Yarım limon suyu

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Kestirme Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı ekmek içi, karabiber tuz ve 1 yumurta ile yoğurdum.
  2. Kıyma harcından küçük küçük köfteler hazırlayıp, genişçe bir tepside unladım.
  3. Tencereye 3 su bardağı et suyu 3 su bardağı su ekledim, içine zerdeçal yarım limon suyu ekleyip çorbanın suyunu kaynattım.
  4. Hazır olan köfteleri süzgeçte sallayıp fazla unundan arındırıp tencereye ekledim.
  5. Yavaş yavaş köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar ara ara karıştırmaya devam ettim.
  6. Terbiyesi için yoğurt un ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırptım.
  7. Çorba suyundan bir kepçe alıp terbiyeyi ısıttım.
  8. Sonra tencereye ekleyip karıştırdım. 15 dk orta ateşte kaynatıp(köftelerin lezzetinin iyice suya karışması için)tuzunu ve karabiberini ekleyip çorbamı tamamladım. Üzerine (bolca) tereyağına kırmızı toz biber yakıp yarısını çorbaya yarısını da servis yaparken üzerine kullandım yine servis yaparken bolca karabiber tabii.
  9. Çorbanızı en az yarım saat dinlendirmenizi öneririm dinlenince daha lezzetli oluyor.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder