Kirazlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 200 gram tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 5-6 su bardağı un
- 250 gram guark
İçi için;
- 1 büyük kase kiraz konservesi ( vişne de olur)
Kirazlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Yağı ve şekeri yoğurma kabına alıyoruz karıştırıyoruz.
- Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Küçük bezeler alıp merdane yardımıyla açıyoruz.
- İçine kiraz tanelerini yan yana sıralıyoruz.
- Kapatıp rulo şeklinde sararak yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz.
- Kenarlardan başlayıp içe doğru bezeleri yapıp tamamlıyoruz.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder