Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 500 ml süt
- 3 bardak su
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz sıvı yağ (ayçiçek)
- Tuz, karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mantarları soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Ben çok minik yapıyorum ama tercih sizin.
- Doğranmış mantarları şimdi biraz haşlayacağız. Çok değil biraz yumuşatın sadece.
- Kaynatma suyuna tuz ve limon eklerseniz mantar siyah şu yerine daha açık renk bırakacaktır.
- Kaynamış mantarları süzelim ve bir kaba alalım. Süzdüğünüz sudan 1 bardak ayırın, tat versin diye çorbaya katacağız.
- Şimdi bir tencere yada tavada mantarları kavuracağız. Ben ayçiçek yağı kullanıyorum, tercih sizin.
- Mantarlar kavrulurken biz çorbamızı hazırlamaya başlayalım.
- Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı un koyup kavuralım. Çok kararmadan 500 ml şut ekleyeceğiz. Sütü ekleyince blenderdan geçirmekte fayda var. Sonra da kaynayana kadar karıştırın ki topak topak olmasın, dibi tutmasın.
- Süt kaynarken kettle da şu kaynatalım. Süt kaynayınca içine 3 bardak su ilave edeceğiz. Mantarın suyunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- İyice kavrulan mantarların içine 1 paket krema dökelim. Mantarlar 5 dk da kremanın içinde pişsin.
- Mantarları kaynayan tencerenin içine boşaltıp 10 dk da birlikte kaynatıyoruz. Bu aşamada tuz ve karabiber ekleyelim. 1 tatlı kaşığı tuz yeterli gelecektir.
Not: kıvamı köyü severler 3 yerine 2 bardak su ekleyebilir. Daha sulu seviyorsanız kaynar şu takviyesi ile her daim çorbanızı sulandırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder