2 Aralık 2020 Çarşamba

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 500 ml süt
  • 3 bardak su
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ (ayçiçek)
  • Tuz, karabiber

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Ben çok minik yapıyorum ama tercih sizin.
  2. Doğranmış mantarları şimdi biraz haşlayacağız. Çok değil biraz yumuşatın sadece.
  3. Kaynatma suyuna tuz ve limon eklerseniz mantar siyah şu yerine daha açık renk bırakacaktır.
  4. Kaynamış mantarları süzelim ve bir kaba alalım. Süzdüğünüz sudan 1 bardak ayırın, tat versin diye çorbaya katacağız.
  5. Şimdi bir tencere yada tavada mantarları kavuracağız. Ben ayçiçek yağı kullanıyorum, tercih sizin.
  6. Mantarlar kavrulurken biz çorbamızı hazırlamaya başlayalım.
  7. Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı un koyup kavuralım. Çok kararmadan 500 ml şut ekleyeceğiz. Sütü ekleyince blenderdan geçirmekte fayda var. Sonra da kaynayana kadar karıştırın ki topak topak olmasın, dibi tutmasın.
  8. Süt kaynarken kettle da şu kaynatalım. Süt kaynayınca içine 3 bardak su ilave edeceğiz. Mantarın suyunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  9. İyice kavrulan mantarların içine 1 paket krema dökelim. Mantarlar 5 dk da kremanın içinde pişsin.
  10. Mantarları kaynayan tencerenin içine boşaltıp 10 dk da birlikte kaynatıyoruz. Bu aşamada tuz ve karabiber ekleyelim. 1 tatlı kaşığı tuz yeterli gelecektir.
    Not: kıvamı köyü severler 3 yerine 2 bardak su ekleyebilir. Daha sulu seviyorsanız kaynar şu takviyesi ile her daim çorbanızı sulandırabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder