Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük dilim bal kabağı
- 1.5 su bardağı şeker
Üzeri için:
- Tahin, ceviz
Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kabağın dış kabuğunu soyalım.
- İçini temizleyip ikişer parmak kalınlığında dilimleyelim.
- Tencereye alalım.
- Üzerine şekerini ilave edip kapağını kapatalım. 4-5 saat sulanmasını bekleyelim.
- Sulandıktan sonra ocağın altını açalım.
- Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Çatalla kontrol edelim yumuşadıktan sonra borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Fırında da 10-15 dakika pişirelim.
- Soğuduktan sonra tahin ve ceviz ilavesiyle servis edelim.Deneyeceklere afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder