8 Aralık 2020 Salı

Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi

 

Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük dilim bal kabağı
  • 1.5 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Tahin, ceviz

Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabağın dış kabuğunu soyalım.
  2. İçini temizleyip ikişer parmak kalınlığında dilimleyelim.
  3. Tencereye alalım.
  4. Üzerine şekerini ilave edip kapağını kapatalım. 4-5 saat sulanmasını bekleyelim.
  5. Sulandıktan sonra ocağın altını açalım.
  6. Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Çatalla kontrol edelim yumuşadıktan sonra borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Fırında da 10-15 dakika pişirelim.
  7. Soğuduktan sonra tahin ve ceviz ilavesiyle servis edelim.Deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder