8 Aralık 2020 Salı

Tavuklu Çökertme Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet tavuk göğsü

Marinasyon:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurt sosu:

  • Dilediğiniz miktarda yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Salça sosu:

  • 1 yemek kaşığı salça (domates ya da biber fark etmez)
  • Su
  • Kekik

Tavuklu Çökertme Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle tavukları jülyen şekilde doğruyoruz.
  2. Sonrasında marinasyon malzemeleri ile birleştirip 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Patatesleri kibrit şeklinde doğruyoruz ve kızartıyoruz.
  4. Kızarmış patateslerimizi tabağa alıyoruz üzerine yoğurtlu sosumuzdan dilediğimiz kadar döküyoruz.
  5. Ocakta pişirmiş olduğumuz salçalı sosu yoğurtlu sosun üzerine gezdiriyoruz dilediğimiz miktarda.
  6. Son olarak jülyen doğradığımız tavuklarımızı ocakta pişirip salçalı sosun üzerine alıyoruz.

Herkese afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder