Tavuklu Çökertme Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet tavuk göğsü
Marinasyon:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Yoğurt sosu:
- Dilediğiniz miktarda yoğurt
- 1 diş sarımsak
Salça sosu:
- 1 yemek kaşığı salça (domates ya da biber fark etmez)
- Su
- Kekik
Tavuklu Çökertme Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları jülyen şekilde doğruyoruz.
- Sonrasında marinasyon malzemeleri ile birleştirip 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Patatesleri kibrit şeklinde doğruyoruz ve kızartıyoruz.
- Kızarmış patateslerimizi tabağa alıyoruz üzerine yoğurtlu sosumuzdan dilediğimiz kadar döküyoruz.
- Ocakta pişirmiş olduğumuz salçalı sosu yoğurtlu sosun üzerine gezdiriyoruz dilediğimiz miktarda.
- Son olarak jülyen doğradığımız tavuklarımızı ocakta pişirip salçalı sosun üzerine alıyoruz.
Herkese afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder