Nigiri Sushi Tarifi İçin Malzemeler
- Suşi pilavı
- Taze balık
- Wasabi
- Soya sosu
- Somon, levrek veya karides
- Zencefil turşusu
Nigiri Sushi Nasıl Yapılır?
- Suşi yapımında kullanacağınız balıkları mutfak tezgahına alın.
- Bıçağı çaprak bir şekilde tutarak balıkları kesin. Ellerinizi hafifçe ıslatın.
- Suşi pilavından bir miktar alın ve elinizle sıkarak şekil verin.
- Dilimlediğiniz balıktan bir parça elinize alın. Pilavı balığın üzerine yerleştirin.
- Balığı kenarlardan hafifçe bastırarak şekil verin.Tüm balıklara aynı işlemi uygulayın.
- Nigiri suşiyi, wasabi, soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edin. Afiyet olsun.
Nigiri Suşi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Nigiri yapımında somon, karides ve ton balığı kullanabilirsiniz.
- Nigiri yapımında dikkat edilecek en önemli husus balığın taze olmasıdır.
- Pirinci balığa yerleştirmeden önce, balığın iç kısmına wasabi sos sürün. Bu sayede pilav daha kolay yapışacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder