7 Aralık 2020 Pazartesi

Nigiri Sushi Tarifi

 

Nigiri Sushi Tarifi İçin Malzemeler

  • Suşi pilavı
  • Taze balık
  • Wasabi
  • Soya sosu
  • Somon, levrek veya karides
  • Zencefil turşusu

Nigiri Sushi Nasıl Yapılır?

  • Suşi yapımında kullanacağınız balıkları mutfak tezgahına alın.
  • Bıçağı çaprak bir şekilde tutarak balıkları kesin. Ellerinizi hafifçe ıslatın.
  • Suşi pilavından bir miktar alın ve elinizle sıkarak şekil verin.
  • Dilimlediğiniz balıktan bir parça elinize alın. Pilavı balığın üzerine yerleştirin.
  • Balığı kenarlardan hafifçe bastırarak şekil verin.Tüm balıklara aynı işlemi uygulayın.
  • Nigiri suşiyi, wasabi, soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edin. Afiyet olsun.

Nigiri Suşi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Nigiri yapımında somon, karides ve ton balığı kullanabilirsiniz.
  • Nigiri yapımında dikkat edilecek en önemli husus balığın taze olmasıdır.
  • Pirinci balığa yerleştirmeden önce, balığın iç kısmına wasabi sos sürün. Bu sayede pilav daha kolay yapışacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder