Portakallı Altın Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1+1/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım portakalın suyu
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Portakal şekilli hamuru için:
- Bir küçük kase kek harcı
- 1 dolu çay kaşığı zerdeçal
- 1 dolu yemek kaşığı un
Yaprak desen için:
- Bir avuç ıspanak (ben buzluktan kullandım)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kek harcı
- 2 yemek kaşığı un
Portakallı Altın Kek Nasıl Yapılır?
- Ispanak ve sıvıyağ blender yardımıyla püre haline getirilip bir köşede bekletelim.
- Karıştırma kabımıza yumurta ve şekerleri ekleyelim ve köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Sıvıyağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendeni ekleyelim.
- 2 su bardağı unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim.
- Küçük bir kaseye karışımımızdan aktaralım ve bu küçük kase karışımımıza zerdeçal ve un ekleyip yoğun kıvamlı hale gelmesini sağlayıp bir sıkma torbasına alalım.
- Büyük kek karışımınıza da zerdeçal ekleyerek spatula ile karıştıralım.
- Şimdi yaprak desen için hazırladığımız yağlı ıspanak karışımımıza 2 yemek kaşığı ekleyelim.
- Birazda un ekleyip daha yoğun bir kıvam almasını sağlayalım ve sıkma torbasına alalım. (Ucunu büyük iğne deliği kadar keselim.)
- Şimdi kek Kalıbımızı dairesel olacak şekilde portakal rengine yakın olan küçük kase karışımımızdan bir sıkma torbası ile şekiller ekleyelim.
- Oluşan şekillerin üst kısımlarına hazırladığımız ıspanaklı harçtan sıkma torbası yardımıyla dallar çizelim.
- Hazırladığımız bu şekilleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 1-2 dakika arası tutalım. (Bu işlem büyük kek karışımımıza dökerken şekillerin dağılmaması adına faydalı olacaktır. Bir nevi şekilleri sabitlemiş oluyoruz.)
- 1-2 dakika sonunda fırından çıkardığımız kalıba tüm kek harcını ekleyip ve 1 kez zemine vurup 180 derecelik fırınımıza verelim.
- Fırınımızın içerisine içi su dolu bir kap koyalım ki kekimizin altı çok kızarmasın ve isteğimiz renkte sabit kalsın. 30-35 dakika sonunda kekimiz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder