11 Aralık 2020 Cuma

Portakallı Altın Kek Tarifi

 

Portakallı Altın Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1+1/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım portakalın suyu 
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu

Portakal şekilli hamuru için:

  • Bir küçük kase kek harcı
  • 1 dolu çay kaşığı zerdeçal
  • 1 dolu yemek kaşığı un

Yaprak desen için:

  • Bir avuç ıspanak (ben buzluktan kullandım)
  •  2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 2 yemek kaşığı kek harcı
  • 2 yemek kaşığı un

Portakallı Altın Kek Nasıl Yapılır?

  • Ispanak ve sıvıyağ blender yardımıyla püre haline getirilip bir köşede bekletelim.
  • Karıştırma kabımıza yumurta ve şekerleri ekleyelim ve köpük kıvamına gelene kadar çırpalım. 
  • Sıvıyağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendeni ekleyelim. 
  • 2 su bardağı unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. 
  • Küçük bir kaseye karışımımızdan aktaralım ve bu küçük kase karışımımıza zerdeçal ve un ekleyip yoğun kıvamlı hale gelmesini sağlayıp bir sıkma torbasına alalım.
  • Büyük kek karışımınıza da zerdeçal ekleyerek spatula ile karıştıralım. 
  • Şimdi yaprak desen için hazırladığımız yağlı ıspanak karışımımıza 2 yemek kaşığı ekleyelim.
  • Birazda un ekleyip daha yoğun bir kıvam almasını sağlayalım ve sıkma torbasına alalım. (Ucunu büyük iğne deliği kadar keselim.) 
  • Şimdi kek Kalıbımızı dairesel olacak şekilde portakal rengine yakın olan küçük kase karışımımızdan bir sıkma torbası ile şekiller ekleyelim. 
  • Oluşan şekillerin üst kısımlarına hazırladığımız ıspanaklı harçtan sıkma torbası yardımıyla dallar çizelim. 
  • Hazırladığımız bu şekilleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 1-2 dakika arası tutalım. (Bu işlem büyük kek karışımımıza dökerken şekillerin dağılmaması adına faydalı olacaktır. Bir nevi şekilleri sabitlemiş oluyoruz.)
  • 1-2 dakika sonunda fırından çıkardığımız kalıba tüm kek harcını ekleyip ve 1 kez zemine vurup 180 derecelik fırınımıza verelim.
  •  Fırınımızın içerisine içi su dolu bir kap koyalım ki kekimizin altı çok kızarmasın ve isteğimiz renkte sabit kalsın. 30-35 dakika sonunda kekimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder