Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat (Silme olacak)
Şerbeti için
- 4.5 çay bardağı şeker
- 4.5 su bardağı su
- 6 damla limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve su tencereye eklenir ve kaynatılır rengi sararana kadar limon suyu eklenir 5dk daha kaynatılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
- Kek için bütün malzemeler bir kapta çırpılır. Akışkan bir hamur elde edilir. Borcamın tabanı 1kaşık yağ ile yağlanır. Kek harcı dökülür.
- 175 derece soğuk fırına orta rafına yerleştirilir.
- Alt üst kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra her yerine gelecek şekilde soğuk şerbeti dökülür.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder