8 Aralık 2020 Salı

Revani Tarifi

 

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat (Silme olacak)

Şerbeti için

  • 4.5 çay bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • 6 damla limon suyu

Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker ve su tencereye eklenir ve kaynatılır rengi sararana kadar limon suyu eklenir 5dk daha kaynatılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
  2. Kek için bütün malzemeler bir kapta çırpılır. Akışkan bir hamur elde edilir. Borcamın tabanı 1kaşık yağ ile yağlanır. Kek harcı dökülür.
  3. 175 derece soğuk fırına orta rafına yerleştirilir.
  4. Alt üst kızarana kadar pişirilir.
  5. Fırından çıkardıktan sonra her yerine gelecek şekilde soğuk şerbeti dökülür.
  6. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder