9 Aralık 2020 Çarşamba

Risotto Sarma Tarifi

 

Risotto Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak pirinç (risotto pirinci)
  • 2,5 su bardağı su (pişirmek için)
  • Tuz
  • Tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Havuç
  • Kırmızı biber
  • Salatalık
  • Turp

Risotto Sarma Nasıl Yapılır?

  • Pirinci suda yarım saat bekletiyoruz.
  • 2,5 su bardağı suyu tencereye ekliyoruz ve pirinç ile tuzu ilave edip pişiriyoruz.
  • Tavuk göğsünü ince bir şekilde kesip iki yağlı kağıt arasına alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpip döverek inceltiyoruz.
  • Az yağlı tavada tavuk göğsünün parçasını pişiriyoruz.
  • Soyacak yardımıyla salatalık ve havuçları ince bir şekilde doğruyoruz. Kırmızı biberleri ve turpları da ince kesiyoruz.
  • Risottoyu streç filme dikdörtgen bir şekilde yayıyoruz ve üzerine tavuk, havuç, salatalık, biber ve turpu koyuyoruz. Yuvarlayarak sarıyoruz. AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder