1 Aralık 2020 Salı

Yörük Kebabı Tarifi

 

Yörük Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 150 gram tereyağ
  • 2 orta boy soğan
  • 4/5 sivri yeşil biber
  • 3 kabuğu soyulmuş domates
  • 1,5 kaşık salça
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 1 tatlı kaşık kekik
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşık karabiber
  • 1 çay bardağı su

Yörük Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağımızı eritiyoruz.
  2. Etlerimizi içine koyup orta ateşte.
  3. Karıştırarak az kavuruyoruz.
  4. Sonra soğanlarımızı içine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz yaklaşık yarım dakika.
  5. Şimdi yeşil biberimizi ilave ediyoruz.
  6. Soğan ve biberler az öldükten sonra salçamızı ilave ederek karıştırıyoruz.
  7. Domateslerimizi ilave ediyoruz.
  8. Az daha kavurup baharatlarımızı ekliyoruz.
  9. Şimdi suyumuzu ilave ediyor tavamızın kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz arda bi karıştırıyoruz.
  10. Ocağımızın altını kapatıp maydanozlarımızı üzerine serpiyoruz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder