Yörük Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et
- 150 gram tereyağ
- 2 orta boy soğan
- 4/5 sivri yeşil biber
- 3 kabuğu soyulmuş domates
- 1,5 kaşık salça
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşık tuz
- 1 tatlı kaşık kekik
- 1/2 (yarım) tatlı kaşık karabiber
- 1 çay bardağı su
Yörük Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tereyağımızı eritiyoruz.
- Etlerimizi içine koyup orta ateşte.
- Karıştırarak az kavuruyoruz.
- Sonra soğanlarımızı içine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz yaklaşık yarım dakika.
- Şimdi yeşil biberimizi ilave ediyoruz.
- Soğan ve biberler az öldükten sonra salçamızı ilave ederek karıştırıyoruz.
- Domateslerimizi ilave ediyoruz.
- Az daha kavurup baharatlarımızı ekliyoruz.
- Şimdi suyumuzu ilave ediyor tavamızın kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz arda bi karıştırıyoruz.
- Ocağımızın altını kapatıp maydanozlarımızı üzerine serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder