Sumaklı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo salamura yaprak
İç Harç İçin
- 5 su bardağı pirinç
- 5 adet iri soğan
- 5 adet iri sarımsak
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 bağ maydanoz
- 1 adet limon
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Sumaklı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- İlk olarak küp küp doğranmış soğanı ve ince kıydığımız sarımsağı sıvı yağ ile birlikte tenceremize alıp iyice kavuralım.
- Kavrulan soğanların üstüne salçaları alıp kokusunu çıkana kadar üç beş tür karıştıralım. Üzerine pirinci koyup kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra baharatları, limonun suyunu ve tuzu koyup iyice karıştıralım. Üzerine üç su bardağı su koyup ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırıp ağzını kapatalım.
- Suyunu çekince ocaktan alıp ağzına havlu kağıt koyup kapağı kapatıp sofra bezine saralım. Vaktimiz varsa yarım saat demlenmesini bekleyelim.
- Demlenen iç harcımızı tabağa alalım ve sarmaya başlayalım. Yaprağımızı resimdeki gibi koyup düzleyelim ve iç harç koyalım.
- İki yan taraftan kapatıp saralım. Yapraklar bitince tencereye dik şekilde dizelim. Bunun için tencereyi yan tutalım daha kolay diziliyor.
- Üzerine gelecek gibi su koyalım. Ben iç harç tenceresine su koyup ondan koyuyorum. İç harcın kalan yağı ve lezzeti de geçmiş oluyor.
- Üzerine yarım limonu dörde bölüp koyalım. Ocağa alıp en küçük gözde kaynadıktan sonra altını kısıp 1 saat pişirelim.
- Sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ dökelim hafif su ekleyelim (suyunu çektiyse) yarım saatte o şekilde pişirelim.
- Biraz dinlendikten sonra servise hazırlayalım.
- Sumak ayrı bir eksimenlik ve lezzet veriyor.
- Deneyeceklere afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder