2 Ocak 2021 Cumartesi

Sumaklı Yaprak Sarma Tarifi

 

Sumaklı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo salamura yaprak

İç Harç İçin

  • 5 su bardağı pirinç
  • 5 adet iri soğan
  • 5 adet iri sarımsak
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Sumaklı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak küp küp doğranmış soğanı ve ince kıydığımız sarımsağı sıvı yağ ile birlikte tenceremize alıp iyice kavuralım.
  2. Kavrulan soğanların üstüne salçaları alıp kokusunu çıkana kadar üç beş tür karıştıralım. Üzerine pirinci koyup kavurmaya devam edelim.
  3. Daha sonra baharatları, limonun suyunu ve tuzu koyup iyice karıştıralım. Üzerine üç su bardağı su koyup ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırıp ağzını kapatalım.
  4. Suyunu çekince ocaktan alıp ağzına havlu kağıt koyup kapağı kapatıp sofra bezine saralım. Vaktimiz varsa yarım saat demlenmesini bekleyelim.
  5. Demlenen iç harcımızı tabağa alalım ve sarmaya başlayalım. Yaprağımızı resimdeki gibi koyup düzleyelim ve iç harç koyalım.
  6. İki yan taraftan kapatıp saralım. Yapraklar bitince tencereye dik şekilde dizelim. Bunun için tencereyi yan tutalım daha kolay diziliyor.
  7. Üzerine gelecek gibi su koyalım. Ben iç harç tenceresine su koyup ondan koyuyorum. İç harcın kalan yağı ve lezzeti de geçmiş oluyor.
  8. Üzerine yarım limonu dörde bölüp koyalım. Ocağa alıp en küçük gözde kaynadıktan sonra altını kısıp 1 saat pişirelim.
  9. Sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ dökelim hafif su ekleyelim (suyunu çektiyse) yarım saatte o şekilde pişirelim.
  10. Biraz dinlendikten sonra servise hazırlayalım.
  11. Sumak ayrı bir eksimenlik ve lezzet veriyor.
  12. Deneyeceklere afiyet olsun 😋🥰👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder