2 Ocak 2021 Cumartesi

Beşamel Soslu Tavuk Böreği Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yufka
  • Tuz, karabiber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Mısır gevreğini öğütün

Yufkaları ıslatmak için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Beşamel Soslu Tavuk Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Beşamel sos için: bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı alıp üzerine unu ekleyerek kavuruyoruz.
  2. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Karışım koyulaşıp pişene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Diğer taraftan haşlanmış tavuk etimizi didikliyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz.
  5. Hazırladığımız beşamel sosunu da tavukların üzerine ilave ederek böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz.
  6. Yufkalara sürmek üzere süt ve yağ karışımı hazırlıyoruz.
  7. Yufkayı serip yarısına fırça ile süt-yağ karışımını sürüyoruz.
  8. Yufkayı 6 eşit parçaya bölüp her parça üzerine hazırlanan iç malzememizden bol miktarda koyuyoruz.
  9. Üçgen şeklindeki yufkaları sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
  10. Son olarak hazırlanan börekleri, artan süt karışımına ve yumurtaya batırıp bir tabak içine koyduğumuz mısır gevreğine buluyoruz.
  11. Fırın tepsisine dizip yaklaşık 180-200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder