Beşamel Soslu Tavuk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet yufka
- Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Mısır gevreğini öğütün
Yufkaları ıslatmak için;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel Soslu Tavuk Böreği Tarifi Yapılışı
- Beşamel sos için: bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı alıp üzerine unu ekleyerek kavuruyoruz.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Karışım koyulaşıp pişene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Diğer taraftan haşlanmış tavuk etimizi didikliyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Hazırladığımız beşamel sosunu da tavukların üzerine ilave ederek böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz.
- Yufkalara sürmek üzere süt ve yağ karışımı hazırlıyoruz.
- Yufkayı serip yarısına fırça ile süt-yağ karışımını sürüyoruz.
- Yufkayı 6 eşit parçaya bölüp her parça üzerine hazırlanan iç malzememizden bol miktarda koyuyoruz.
- Üçgen şeklindeki yufkaları sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
- Son olarak hazırlanan börekleri, artan süt karışımına ve yumurtaya batırıp bir tabak içine koyduğumuz mısır gevreğine buluyoruz.
- Fırın tepsisine dizip yaklaşık 180-200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder