Peynirli Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
- 250 ml ılık süt
- 2 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 -4, 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Peynirli Harcı İçin Gerekli Malzemeler
- 200 gr kadar beyaz peynir ve lor peynir karışımı
- 100 gr kasar peyniri
- Bir tutam maydanoz
- Pul biber
- İsteğe bağlı üzerine
- 4,5 adet çeri domates
Pidenin Kenarlarına Sürmek İçin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Peynirli Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı
- İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alıyoruz.
- Mayayının aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekliyoruz.
- Yavaş yavaş unumuzu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu bir saat kadar mayalandırıyoruz.
- Bekleme esnasında bizde peynirli harcımızı hazırlayalım.
- Ben lor peynir ve beyaz peyniri karıştırıp içerisine maydanoz doğruyorum.
- Kaşar peyniri içine karıştırmayalım.
- Mayalanan hamurumuzu bir kaç kez daha yoğurup gazını alıyoruz.
- Hamuru 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
- Bezemizi pide şeklinde açıyoruz.
- Peynirli harçtan üzerine bolca koyuyoruz.
- Ve üzerine kaşar peyniri koyuyoruz.
- Pidenin uç kısımlarından başlatıp kıvırıyoruz.
- Derseniz üzerine dilim domates koyabilirsiniz.
- Pidelerimizi tepsiye alıp kenarlarına yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Yapacaklara afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder