1 Ocak 2021 Cuma

Browni (Islak Kek) Tarifi

 

Browni (Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Browni (Islak Kek) Tarifi Yapılışı

  1. Önce karıştırma kabımıza şeker, sıvı yağ, süt ve kakaoyu alalım.
  2. Şeker eriyinceye kadar iyice çırpalım.
  3. Hazırladığımız bu karışımdan daha sonra keki ıslatmak için 1 su bardağı kadar ayıralım.
  4. Kalan karışımımıza yumurtaları birer birer kırarak çırpalım.
  5. Burada harcın etrafa sıçramaması için dilerseniz kabın üzerine streç film ile kapatabilirsiniz.
  6. Ardından strecin üzerinden çok az keserek mikseri buradan sokabilirsiniz.
  7. Daha sonra da un, kabartma tozu, vanilyayı birlikte eleyerek ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  8. 21 cm çağındaki küçük kare borcama hazırladığımız kek hamurunu yayalım 180 derece ısıda 25 -30 dakikaya ayarlayalım.
  9. Piştikten ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kekimizi çıkartarak dilimleyelim.
  10. Daha sonra ayırdığımız bardaktaki sosu üzerine dökelim.

Kekimizin üzerini süsleyerek servis edelim. Ben muz ceviz kivi kullandım siz hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder