Browni (Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Browni (Islak Kek) Tarifi Yapılışı
- Önce karıştırma kabımıza şeker, sıvı yağ, süt ve kakaoyu alalım.
- Şeker eriyinceye kadar iyice çırpalım.
- Hazırladığımız bu karışımdan daha sonra keki ıslatmak için 1 su bardağı kadar ayıralım.
- Kalan karışımımıza yumurtaları birer birer kırarak çırpalım.
- Burada harcın etrafa sıçramaması için dilerseniz kabın üzerine streç film ile kapatabilirsiniz.
- Ardından strecin üzerinden çok az keserek mikseri buradan sokabilirsiniz.
- Daha sonra da un, kabartma tozu, vanilyayı birlikte eleyerek ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- 21 cm çağındaki küçük kare borcama hazırladığımız kek hamurunu yayalım 180 derece ısıda 25 -30 dakikaya ayarlayalım.
- Piştikten ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kekimizi çıkartarak dilimleyelim.
- Daha sonra ayırdığımız bardaktaki sosu üzerine dökelim.
Kekimizin üzerini süsleyerek servis edelim. Ben muz ceviz kivi kullandım siz hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder